Wie is Bert van der Laan

Hallo allemaal !

Laat ik maar eens beginnen met een aardige mededeling:
Bert van der Laan bestaat NIET !!!

Je hoort hem wel vrijwel dagelijks uit diverse speakers komen ...... maar ooit werd ie ergens dik over de helft van de vorige eeuw als Bert Beugeling geboren (en dat ben ik dus ...).

Zoals bij zovelen was het totale onbegrip over het stoppen van de zeezenders in 1974 ook bij mij DE motivatie om zelf ook maar eens als klein broekie de DJ te gaan "spelen". Dat nam na werk in diverse kleinere discotheken eind jaren '70 en een kijkje in Playa (!) professionele vormen aan toen ik "om den brode" aan de slag kon als full-time DJ in Lord Nelson in Meppel. Destijds- en ook nu nog een aardig bekende uitgaansgelegenheid.

Ook in die tijd (zo vanaf 1981) ben ik begonnen programma's te maken voor de toen net opkomende diverse Vlaamse vrije radio's. Daar is overigens ook de naam Bert van der Laan ontstaan. Die "schuilnaam" zou me nog eens goed van pas komen bij de enige grote piraat die Zuid-West Drenthe ooit rijk is geweest. Want in de lente van 1984 maakte ik, als mede-initiafiefnemer, met een groot team van DJ's maandenlang commercieel en wel als Marktstad Radio de regionale ether vanaf een mooie, heel hoge flat onveilig. En daarna maakte de gelijknamige discoshow nog jarenlang furore. In Vlaanderen begon het voor mij in Roeselare bij Radio Bingo. Daarna volgden er minimaal nog 25 andere stations, maar hondstrouw als ik ben .... in Roeselare bij Bingo maak ik nog steeds een programma.

Begin jaren 80 werd ik als talentje opgemerkt door Frits Spits ("Wie is die jongen uit Nijeveen?") bij een gast-presentatie in de TROS Top 50. Zo kwam ik (en via het obligate bandje) terecht aan de Oude Enghweg in Hilversum op het kantoor van Lex Harding. Bij de V.O.O. (Veronica) zou het wel wat kunnen worden. Maar doordat de zendtijd maar steeds niet uitgebreid werd, ging alles me veel te langzaam. Dus toen werd ik net zo vrolijk "eigen baas". Ik maak voornamelijk commercials (en ook jingles) in geluid en vooral ook beeld. Ondermeer voor regionale stations en een hele sleep kabelkranten. En verder is mijn stem her en der nog wel eens te horen in spots en jingles, van Delfzijl tot Moeskroen om het maar eens geografisch uit te drukken.

In de jaren '90 heb ik aan de basis gestaan van Rebecca Radio, de commerciële zender in Noord-Nederland (nu Rebecca FM) en ook in Steenwijk, waar ik vlakbij woon heb ik nogal wat radio-actieve sporen nagelaten. Van december 2004 (het begin eigenlijk) tot april 2010 deed ik programma's bij Radio Mi Amigo 192.


En nu weer bij Extra Gold (elke werkdag de FLASHBACKPARTY tussen 13:00 en 14:00 uur, van 18:00 tot 19:00 uur de SIXTIES @ SIX en van 19:00 tot 20:00 uur de SEVENTIES @ SEVEN én iedere zaterdag van 16:00 tot 18:00 uur DE TIPPARADE)!

En... ik ben ook nog steeds aanwezig in de Vlaamse ether via een aantal stations (inmiddels weer gestaag groeiend).

Bert van der Laan bestaat dus NIET !! Pfffff...... gelukkig maar !

Wie nu toch wil weten hoe het zit ........

Kijk ook eens op:
www.flashbackparty.nl
of op ....... www.bertbeugeling.nl

E-mail: