Wie is Paul van der Mark

Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door het virus 'radio maken'. Het begon met bandprogramma's voor een jongerencentrum in Utrecht, en al snel daarna af en toe een drive-in show presenteren. Dat alles met apparatuur waar je je nu voor zou schamen. Ondertussen stond mijn radio vastgeroest op de 192 en vanaf 1972 op de 538.

Vanaf mijn zestiende werd het allemaal wat professioneler. In het weekend als discjockey werken in bars en discotheken. Veronica en Noordzee hadden inmiddels de uitzendingen beëindigd. Gelukkig had ik nog heel veel cassettebandjes liggen met programma's van met name Veronica. En Mi Amigo en Caroline voorzagen in de broodnodige behoefte aan geluid vanaf zee. Radio maken bleef mijn passie. Ooit heb ik nog een proefuitzending gemaakt voor Radio Mi Amigo, maar nooit opgestuurd: ik heb er nog spijt van. Het werd dus geen zeezender maar een ziekenomroep. Daar leerde ik rust brengen in een programma. Dat kwam me later goed van pas toen ik als vrijwilliger radio en televisieprogramma's ging maken voor de lokale omroep in mijn woonplaats Oosterhout. Ondertussen luisterde ik naar radio Monique, met name de liveprogramma's spraken mij aan: daar was het echte geluid vanaf zee te horen en de sfeer te voelen.

Na nog jaren actief te zijn geweest bij de lokale omroep, brak een fase van carrièremaken aan en daarin was niet altijd tijd voor mijn oude liefde: radio maken. Totdat ik tijdens een vakantie in Frankrijk Radio Extra Gold had aanstaan. Van het één kwam het ander en inmiddels is ZEEKLASSIEKERS EN ANDERE PARELTJES elke zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur te beluisteren op het station waar de sfeer van de zeezenders herleeft.

E-mail: