10 JAAR RADIO 192

Begin juli is het alweer 10 jaar geleden dat Radio 192 werd opgericht. Een bijzonder radiostation op de kabel en AM 1332 met die gezellige livestudio aan de Bosdrift in Hilversum.


Radio 192, waar de herinneringen aan met name Radio Veronica vanaf zee weer tot leven kwamen. Op 4 juli 2001 opende Tineke met 'oom' Bull Verweij het station. Inmiddels tien jaar geleden, dus tijd om in het weekend van 2-3 juli 2011 nog eens uitgebreid terug te blikken met speciale programma's én op zondag 3 juli met een reünie in Museum RockArt in Hoek van Holland. Met de jingles, de muziek en de mensen van Radio 192! Klik hier voor het programma-overzicht!


Radio Extra Gold, met veel vroegere Radio 192 medewerkers "aan boord", organiseert deze dag met medewerking van Michael Bakker en Ad Bouman, de grondleggers van Radio 192. Er wordt waar mogelijk LIVE uitgezonden vanuit de oude studio's van Radio Veronica in Museum RockArt dat op 3 juli geopend is van 12:00 tot 18:00 uur.
De entree bedraagt € 5,-

LEGENDARISCHE PROGRAMMA's

Oude Radio Veronica programma's keerden terug in de ether, zoals De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis, de Adje Bouman Top 10 (ABTT), Sangria, Ook Goeiemorgen, Koffietijd, Men vraagt en wij draaien, Goud van Oud en Muziek terwijl u werkt. Maar ook nieuwe programma's met een nostalgisch karakter: o.a. Club Mi Amigo, Club 192, The Roaring Sixties en Popcorn.

HET ZEEZENDER GEVOEL

Radio 192 bracht voor velen het 'Zeezender gevoel' weer terug. De uitzendingen waren te beluisteren op de vertrouwde Middengolf (AM 1332), de Veronica jingles die werden gebruikt, werden gedraaid vanaf echte jingle cassettes en de studio's aan de Bosdrift in Hilversum werden regelmatig bezocht door de trouwe fans. Ook het Boek der Boeken (het gastenboek op de website) zorgde voor een hechte band met de luisteraars, niet in de laatste plaats door de 'vaste columnist' WW te B...


(een kleine greep)


Studio Bosdrift / Hilversum

Bushalte Ad Boumanplein

De Radio 192 mascotte

Radio 192 Goed Idee! (Perry Bos)

Het hart van Radio 192

Uitzending vanaf de Noordzee

Poster Zeezenderweek (Perry Bos)

Uitzendstraat

Hollandse 192 met André/Willeke

Edvard Niessing en Eddy Becker

Bruno de Vos in Sangria

De meester: Ad(je) Bouman

Ron Bisschop

Ton Wibier & Jan Hariot

Rob van Wezel in de Tipparade

Vanaf de pier in Scheveningen

Save the DJ: Michael Bakker

Bregje met 192 tattoo

Club Mi Amigo met Martien Engel

Ferry Eden in de productiestudio

De Jaap Jansen Show

Volle studio tijdens RNI week

Michael Ook Goeie Morgen Bakker

18 april 2003 (Perry Bos)

De M&M-etjes (Marianne en Marion)

Steun en toeverlaat Maricha Kroeske

Producer Jan van der Galiën

Radio 192 fare well...

Foto's o.a. Peter Vrakking, Swanèt Vink, Willem van der Plank, Hans Betlem

VIDEO's


Video: © 2002 Jan Hariot


Video: © 2003 Jan Hariot


Video: © 2004 Jan Hariot