Wie is Wim van Laar

Naam: Wim van Laar. In 1969 op de planeet gezet en inmiddels 25 jaar "in het vak". Zoals velen begonnen met de bandrecorder van papa (7 jr) na aangestoken te zijn door het magische kastje dat achteraf radio heette. Kende begin jaren 80 de gehele programmering van Hilversum 3 uit m'n hoofd (hoe ziek kun je zijn). Ondanks dat de hero's daar te beluisteren waren was ik al doordrongen van het feit dat de meeste radiohelden de bodem gevonden hadden in het al dan niet legale circuit.

Daarom organiseerden we met vrienden diverse radiostations met zenders op de meest waanzinnige locaties. Met een grote antenne op het dak kon Wimmie de grote jongens uit het Nijmeegse hier in't oost'n goed ontvangen en daar uren naar luisteren. Uiteindelijk werd het 1993 en met wederom de vrienden werd Twickelstad FM opgezet. Een lokalo die oost Nederland op de grondvesten deed schudden want wat die lokalo uit het Deldense deed kon toch niet. Tja..... dat kon dus wel! Tot aan 2003 hebben we het lokaal mogen voortzetten zonder enige noemenswaardige problemen alleen was daar een gemeentelijke herindeling. De keus was er: Samen met een club die liever een regionale publieke op zender zet, een eigen gooi naar de machtiging of samenwerken met een regionaal commercieel station op de kabel in Twente. Dit hebben we tot aan oktober volgehouden. Voor mij was dat (voorlopig hopen we) het einde van 13 jaar lang een ochtend show van 7 tot 9 (live). Gezien het feit dat het niet verantwoord was om met die organisatie verder te gaan hebben we besloten aan die samenwerking een eind te maken.

Op dit moment draait Twickelstad FM alleen via het www in afwachting van een nieuwe aanstaande uitdaging. Omdat het leuk is platen te draaien die niet alleen maar in de hitparade staan en omdat Extra Gold een bepaalde groep radio geeft dat niet te vinden is in de brei van radiozenders besloot ik om ook een aandeel te leveren aan dit groeiende station (over 5 jaar luisteren we zelfs stream in den auto).

Ik vraag me wel eens af: hoe zou de wereld er voor mij uitzien zonder radio..........


E-mail: